torsdag, februari 16, 2006

Svenska, svenskar, svenskar!


... och inte japaner, japaner, japaner. Sverige är mästare!

Jaha då har det gått några dagar på detta olympiska mästerskap och det börjar sakta sjunka in. Sverige är att räkna med på allvar!

Ett guld kom i tisdags tackvare Anna Dahlberg och Lina Andersson, och lyckan var total. Det var helt underbart att Dahlberg fick sig en mästerskapsmedalj efter senaste fjärdeplatsen på VM.

Sen. Som om det inte var nog med ett guld. Kommer Fredriksson och Lind och sopar banan med övriga herrar och får ett guld till åt Sverige! (Har sällan skådat en så läcker spurt som den Lind bjöd på)

Anja sen då. Vilken tjej! Som väntat tog hon en medalj i störtloppet, ett finfint brons. Det kändes verkligen som att isen skulle bära eller brista rejält. Hon höll på att korsa skidorna med redde ut det ändå!

Och nu till dagens medalj. Det blev ett silver. Det blev i skidskyttesprineten. Det blev ännu en dag i blågula färger. Detta tackvare suveräna Anna Carin Olofsson.

Sen så får man inte glömma de som bara nästan nådde fram, men ändå har gjort starkt intryck. Dagens svenska stjärna om vi bortser från Anna Carin Olofsson, är helt klart Britta Norgren. Även om expressens smeknamn i form av chock-Britta känns aningen töntigt så kan man inte göra annat än att låta sig imponeras. Vilket lopp, vilket 11:e-plats!

Inga kommentarer: